Doa Tolak Bala Bencana

doa tolak bencana

A’uuzubillaahiminasyaitoonirrojiim
Bismillaahirrohmaanirrohiim
Allaahummaasolli’alaa Sayyidinaa Muhammad
Wa’alaa Ali Sayyidinaa Muhammad

Segala pujian bagi Mu Ya Allah Pemberi Rahmat. Engkaulah yang kami sembah dan Engkaulah yang kami ma’arifat. Engkaulah yang mentadbir dengan Kudrat dan Iradat. Kepada Engkau kami mengadu saat senang dan melarat. Kepada Engkau kami menadah tangan bila bicara tersekat.

Allahummaa Ya Allah! Melihat segala musibah dan penyakit yang merebak, ketakutan menyelubungi kami bila ia menjadi wabak. Tolonglah kami dalam menghadapi suasana yang terdesak ini, hilangkan segala keresahan yang memuncak.

Allahummaa Ya Allah! Kalau ada wabak dalam negeri dan negara kami, Engkau hancurkanlah! Kalau ia dalam masyarakat kami, Engkau musnahkanlah! Kalau ia dalam keluarga kami, Engkau hindarkanlah! Kalau ia dalam diri kami, Engkau lontarkanlah Ya Allah!

Dengan nama Mu Tuhan yang bersifat Ar Rahman, hilangkanlah segala ketakutan dan kemudaratan samaada di bumi, langit, daratan dan lautan. Engkau Pendengar doa segala permintaan hamba Mu dengan Rahmat Mu bertautan.

Ya Allah! Engkau jadikan kaum hawa di samping lelaki, Engkau jadikan kanan di samping kiri, Engkau jadikan air di samping api, Engkau jadikan keriuhan di samping sunyi. Maka kurniakanlah bagi kami penawar yang mengubati. Dengan itu Hasanah di dunia kami perolehi, kesejahteraan Hasanah Ukhrawi kami dapati.

Ya Allah Ya Tuhan kami, angkatlah wabak COVID-19 ini daripada kami semuanya Ya Allah! Kurniakanlah kesembuhan kepada saudara-saudara kami, sahabat-sahabat kami yang kini diuji dengan wabak ini Ya Allah!

Ya Allah Ya Tuhan kami, selamatkanlah, kurniakanlah kekuatan dan ganjarilah KHUSUSNYA kepada para petugas barisan hadapan kami Ya Allah. Para doktor, jururawat-jururawat, barisan anggota keselamatan, muslimin & muslimat seluruh masyarakat semuanya Ya Allah.

Perkenankan doa kami Ya Allah
Perkenankan doa kami Ya Rahman
Perkenankan doa kami Ya Rahim
Perkenankan doa kami ini Ya Allah 

Allahummaa Aamiin Aamiin Aamiin Ya Robbal’Alamiin

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *